Knjižna zbirka Analecta in revija Problemi

Uredništvo

Glavna urednica

Alenka Zupančič
alenka.zupancic@guest.arnes.si

Alenka Zupančič je znanstvena svetnica na Inštitutu za Filozofijo Slovenske akademuje znanosti in umetnosti in gostujoča profesorica na European Graduate School v Švici. Je avtorica številnih člankov in knjig s področja psihoanalize in filozofije, med drugim The Odd One In: on Comedy (MIT 2008); Why Psychoanalysis: Three Interventions (Aarhus UP 2008); The Shortest Shadow: Nietzsche’s Philosophy of the Two (MIT 2003) in Ethics of the Real: Kant and Lacan (Verso 2000).

Odgovorni urednik

Mladen Dolar
mladendolar@yahoo.com

Mladen Dolar je redni profesor in znanstveni svetnik na Oddelku za filozofijo Univerze v Ljubljani. Temeljna področja njegovega raziskovanja so psihoanaliza, sodobna francoska filozofija, nemška klasična filozofija in teorija umetnosti. Pogosto predava na univerzah v ZDA in po Evropi, je avtor več kot sto člankov v znanstvenih revijah in zbornikih. V slovenščini je izšlo že deset njegovih knjig, v angleščini pa velja omeniti predvsem A Voice and Nothing More (MIT 2006, prevedena v pet jezikov) in Opera's Second Death (s Slavojem Žižkom, Routledge 2001, prav tako prevedena v številne jezike).

Uredništvo

Miran Božovič, Mladen Dolar, Simon Hajdini, Peter Klepec, Zdravko Kobe, Dragana Kršić, Gregor Moder, Tadej Troha, Alenka Zupančič Žerdin, Slavoj Žižek.

Mednarodni uredniški svet

Bernard Baas (Strasbourg), Alain Badiou (Pariz), Rey Chow (Durham), Joan Copjec (Providence), Fredric Jameson (Durham), Catherine Malabou (Kingston, Pariz), Robert Pfaller (Dunaj), Eric Santner (Chicago), Thomas Wallgren (Helsinki).

Nadaljuj
Kategorije
0 izdelkov
Hitro iskanje
 
Vpišite ime izdelka, ki ga iščete.
Napredno iskanje
Jeziki
Slovensko English