Knjižna zbirka Analecta in revija Problemi
Dobrodošli Gost! Prijava ALI Registracija?

Izjava

Glede na to, da sem bil predmet popolnoma neosnovanih obtožb, ki se mednarodno širijo, in vrste popolnoma neizzvanih zlonamernih napadov v Sloveniji, naj na kratko izjavim sledeče.

Slovensko Društvo za teoretsko psihoanalizo obstaja že 35 let, celotno njegovo delo je javno dostopno, transparentno in mednarodno znano. Njegov status in ugled temeljita na desetletjih vztrajnega dela, ki se osredotoča na presečišča in srečanja med filozofijo in psihoanalizo. Nikoli ni trdilo, da se ukvarja s čim drugim kot s teoretsko psihoanalizo, kar ni v nikakršnem konfliktu s psihoanalitično prakso, niti ni nikoli nihče trdil, da bi eno lahko bilo nadomestek za drugo. Ne morem si predstavljati, kako bi lahko kdorkoli komurkoli preprečeval prakticiranje psihoanalize v Sloveniji, jo oviral ali blokiral, tudi če bi kaj takega hotel – in ne morem si predstavljati, zakaj bi kdo kaj takega hotel. To velja tudi za vse dejavnosti psihoanalitičnih organizacij, sedanjih in prihodnjih. Zato je zelo žalostno, če se nekateri skušajo uveljaviti ne s svojim avtonomnim in neodvisnim delom, temveč preko tega, da pljuvajo na delo drugih, brez dvoma v upanju, da bodo tako pritegnili pozornost s kakšnim škandalom namesto s svojim lastnim delom. Psihoanalitična praksa je v Sloveniji zelo potrebna in vedno smo podpirali in spodbujali vse iniciative za njeno uveljavitev in širjenje, ne glede na njihovo poreklo. Nikakor pa ne potrebujemo uvoženega brutalnega sektaštva, ki je tako tipično za mnoge psihoanalitične asociacije in ki je psihoanalitični stvari naredilo mnogo več škode, kot bi jo teoretiki sploh kdaj lahko.

Mladen Dolar

1. 12. 2016

P. S. To izjavo sem napisal v angleščini, ker se nekaterim mojim mednarodnim prijateljem zdi nenavadno, da dobivajo spletna sporočila polna strupenih denunciacij. V Sloveniji takšno pojasnilo ni zares potrebno, saj se ljudje, ki poznajo razmere, samo smejejo absurdnim insinuacijam.

Ne dvomim, da bo ta kratka izjava izzvala nov plaz sovražnega govora, kar bo le potrdilo mojo poanto o sektaštvu in o nesposobnosti, ki jo takšno ravnanje izpričuje

Tu boste našli pregled naših publikacij z možnostjo nakupa. Publikacije, ki vam jih ponujamo na tej strani, že vključujejo 20-odstotni popust in imajo vračunan DDV. Naročniki na revijo Problemi imajo 30-odstotni popust pri nakupu knjižnih naslovov.

Naročnina za leto 2016 znaša 60,00 EUR vključno z DDV. Internetni in naročniški popust se ne seštevata. Knjige vam bomo poslali v enem tednu od dneva naročila. V času dopustov vam bomo knjigo poslali najkasneje v 10 delovnih dneh.

Obveščamo vas, da je Društvo za teoretsko psihoanalizo, DŠ 26158353, uvrščeno na seznam upravičencev, ki se jim lahko nameni do 0,5 % dohodnine (Uredba o namenitvi dela dohodnine za donacije, Uradni list RS, št. 30/07).

Nove publikacije

Kategorije
0 izdelkov
Hitro iskanje

Vpišite ime izdelka, ki ga iščete.
Napredno iskanje
Jeziki